eTwinning Live

 

 eTwinning Live

GENERAL

P: On puc trobar informació sobre el funcionament d’eTwinning Live?

Pots trobar informació a la secció de materials d’autoaprenentatge al portal europeu (www.etwinning.net) o a la secció de tutorials d’eTwinning Live de la pàgina del Servei Nacional de Suport eTwinning d’Espanya, així com al seu canal de YouTube.

També hi ha una secció d’“Ajuda” a la qual es pot accedir a l’angle superior dret de la pàgina d’eTwinning Live, al costat de les icones de notificacions i correu.

El perfil eTwinning

P: Com puc veure el meu perfil o el d’altres?

Pots accedir al teu perfil o al d’altres usuaris clicant a sobre del nom. Clicant a sobre del nom, s’accedeix a tota la informació de l’usuari eTwinning: la seva informació personal, activitat, projectes, esdeveniments, grups. Pots accedir a la seva adreça de correu o fer-te el seu seguidor, o convidar-lo a formar part dels teus contactes.

P: En què consisteix la barra de progressió?

La teva progressió a eTwinning està determinada per dos factors: la teva participació a eTwinning i l’ús dels materials d’autoaprenentatge eTwinning. Tots dos indiquen fins on has arribat en la teva experiència eTwinning.
La progressió basada en la teva participació a eTwinning es divideix en cinc àrees: elemental, comunicació, cooperació, xarxa eTwinning i desenvolupament professional i qualitat. Tenim aquí uns exemples d’accions que augmentaran la teva progressió:

 • Elemental: accedir, escriure la teva idea de projecte, afegir una imatge al perfil, publicar al teu perfil.
  Comunicació: fer contactes, seguir altres persones, escriure missatges interns.
 • Cooperació: pertinença a un projecte, ús del TwinSpace.
 • Xarxa eTwinning i desenvolupament professional: pertinença a grups, participació en esdeveniments i altres activitats de desenvolupament professional.
 • Qualitat: organització d’activitats, moderació de grups, segells de qualitat.
 • Hi ha un límit sobre quantes accions de la mateixa categoria pots realitzar per augmentar la teva barra de progressió: després d’haver escrit diversos missatges o publicacions la progressió ja no canviarà!

La teva progressió queda visible per a qualsevol persona d’eTwinning i pot servir com a guia per a la teva experiència a eTwinning i per participar-hi activament.

P: On es troben els materials d’autoaprenentatge?

Accedeix a aquests materials a través d’eTwinning Live. Entra amb les teves claus a eTwinning Live. Accedeix a la pàgina de la barra de progrés a través del teu perfil i fes clic sobre la (?). S’obrirà una pàgina amb explicacions i l’enllaç als materials.
Recorda que perquè les activitats d’autoaprenentatge computin a la teva barra de progrés has de fer-ho registrat des d’eTwinning Live.

P: Quina diferència hi ha entre seguir un docent o convidar-lo a formar part dels teus contactes?

Segueixes un usuari eTwinning quan t’interessa seguir la seva activitat a la plataforma.
Convides un usuari eTwinning a formar part dels teus contactes quan vols dur a terme un projecte amb aquest usuari.

P: Què he de fer si canvio de centre de treball?

Si canvies de centre de treball, no has de canviar les dades del teu centre anterior. Has d’afegir el nou centre al teu historial de centres. Per a això, has d’accedir a “El teu perfil > Modifica compte > Centres escolars”. Trobaràs una funcionalitat a la part superior “AFEGEIX UN CENTRE ESCOLAR”.

P: Com puc esborrar el meu perfil eTwinning?

Si vols esborrar el teu compte eTwinning, escriu un correu a delete@etwinning.net des del compte de correu que has fet servir per inscriure’t a la plataforma eTwinniging informant del teu desig d’esborrar el teu perfil.

P: Què he de fer si no vull que el meu perfil sigui públic?

Pots seleccionar diferents criteris perquè el teu perfil no sigui públic i no aparegui en una cerca d’Internet. Selecciona l’opció que prefereixis a l’apartat de “Privadesa i seguretat” al teu perfil eTwinning.

P: Què he de fer si no vull iniciar cap projecte?

Si no vols iniciar un projecte a eTwinning, a la secció “INTERESSOS” pots indicar la teva disponibilitat al teu perfil eTwinning, marcant “NO”:

 • Estic disponible per a un projecte eTwinning (SÍ/NO)
 • Estic disponible per a un projecte eTwinning Plus (SÍ/NO)

D’aquesta manera, no apareixeràs als resultats de les cerques de socis que facin altres usuaris.

P: Es poden modificar les dades del perfil?

Pots modificar les dades personals del teu perfil, així com canviar la configuració de privadesa, quan vulguis.

P: Com puc trobar persones o centres escolars?

Hi ha un cercador a la pestanya “PERSONES”. Pots buscar persones pel seu nom o centres escolars. També pots optar a una cerca avançada que t’ofereix diferents camps.

Pestanya “Esdeveniments”

P: Què són els esdeveniments eTwinning?

Els esdeveniments eTwinning són trobades presencials o en línia entre usuaris eTwinning amb diferents objectius. Aquests esdeveniments poden ser organitzats per qualsevol usuari de la plataforma. Compten amb eina d’àudio i videoconferència amb capacitat per a 100 participants, fòrum per debatre abans i després de la sessió de videoconferència i un espai per arxivar documents. La naturalesa d’aquests esdeveniments admet moltes possibilitats: tallers, sessions de formació, presentacions de centre, presentació de projectes, sessions de cerca de socis.

P: Quan puc participar en un esdeveniment?

Hi ha esdeveniments públics que permeten l’opció de participar-hi. Als esdeveniments privats no hi ha cap possibilitat d’accedir-hi si no se t’hi ha convidat en organitzar l’esdeveniment.

Pestanya “Projectes”

P: Quina informació puc trobar a la pestanya Projectes?

 

La pestanya “Projectes” és l’espai on podràs crear el teu projecte.

A més, hi trobaràs el llistat de tots els teus projectes pendents, oberts i tancats. Sota cada projecte, trobaràs una llista d’accions relacionades.

També hi trobaràs una eina que permet la cerca de projectes.

P: Quines accions relacionades amb cada projecte es poden fer?

 

Accions relacionades amb la gestió de socis: afegir nous socis, eliminar socis, gestionar els perfils.

Accions relacionades amb el projecte: modificar la informació del projecte, afegir imatges que el representin, obrir i tancar el projecte.

Sol·licitud de segell de Qualitat Nacional o Europeu. Sol·licitud de participació en premis europeus. Descarregar els certificats relacionats amb el projecte.

P: He fundat / acceptat formar part d’un projecte. Per què no es genera el TwinSpace?

El protocol per aprovar un projecte requereix el seu temps. Si ja han passat 15 dies des de l’inici del procés, les causes poden ser diverses:

 • El teu soci no ha acceptat la invitació.
 • El teu projecte està pendent d’aprovació per part del representant eTwinning de la teva comunitat autònoma i l’SNA eTwinning.
 • El teu projecte està aprovat per part d’Espanya, però està pendent d’aprovació per part de l’SNA de l’altre país implicat.

Solució: 

 • Informa el teu soci que ha d’obrir les notificacions i acceptar la invitació del projecte perquè s’iniciï el protocol per aprovar el projecte.
 • Comprova que la notificació per donar-hi el vistiplau ha arribat al director del teu centre educatiu i que, seguint les instruccions, l’ha tramès al responsable eTwinning de la teva comunitat.
 • Si per part d’Espanya ja està aprovat, avisa el teu soci que és el seu Servei Nacional de Suport el que falta per aprovar el projecte.

 P: Com s’afegeixen socis a un projecte?

Has de sol·licitar als teus futurs socis que formin part dels teus contactes. Ho han d’acceptar. Després, convida’ls al projecte. Clica aquí per veure el tutorial.

P: Per què no puc convidar a un projecte un docent que ja tinc entre els meus contactes?

 

Les causes més habituals són:

1. No s’ha habilitat la disponibilitat per treballar en projectes en general al perfil del docent. En aquest cas, el teu soci ha d’habilitar l’opció “Estic disponible per a un projecte eTwinning” a la secció “Interessos” del seu perfil perquè et permeti seleccionar-ho. (Vegeu imatge)

2.Si el teu soci pertany a un dels països d’eTwinning Plus, és que no s’ha habilitat l’opció de treballar en països d’eTwinning Plus. Cal que t’asseguris d’haver habilitat dues opcions: la primera, al teu perfil: “Estic disponible per participar en projectes eTwinning Plus”, i la segona, a la pestanya de projectes al menú d’accions “Modifica”: selecciona que et permeti associar-se amb països d’eTwinning Plus al projecte. Aleshores apareixerà per ser seleccionat entre els seus contactes.

 

P: Com puc trobar socis?

 

Trobar un soci per a una col·laboració efectiva requereix el seu temps. Hi ha diferents espais i maneres de trobar socis. Trobaràs suggeriments en aquest article del web: Buscar socios de carne y hueso

Pestanya “Grups”

P: Què són els grups eTwinning?
Els grups de eTwinning són plataformes privades que permeten als seus membres xerrar i treballar junts sobre un tema específic. El seu objectiu és que les persones que participen a eTwinning comparteixin exemples, debatin mètodes d’ensenyament i trobin suport per al seu desenvolupament professional.
Els grups són espais excel·lents per al desenvolupament de treball en col·laboració entre professors a llarg termini.

P: Puc crear un grup?

Qualsevol usuari eTwinning pot sol·licitar la creació d’un grup, però ha de passar el filtre del Servei Central de Suport, que és qui en última instància decideix si aprovar la sol·licitud.

P: Puc participar en qualsevol grup?

Existeixen grups tancats i oberts. Qualsevol usuari eTwinning pot afegir-se a un grup obert o públic o sortir-ne. Els grups tancats no ofereixen aquesta possibilitat. Únicament s’hi podrà accedir si s’és convidat.

P: Quins són els grups creats pel Servei Central de Suport eTwinning?

Existeixen grups moderadors eTwinning, cada grup prepara activitats i tasques per debatre sobre aquestes i dur-les a terme. Els temes van des de l’ensenyament d’idiomes o l’esperit emprenedor en l’educació fins a les ciències, la tecnologia, l’enginyeria o les matemàtiques. Per apuntar-se a un grup eTwinning és molt senzill, n’hi ha prou d’entrar al teu escriptori eTwinning, anar a la secció «Grups» i accedir-hi des d’allà. Pots accedir als grups des de l’escriptori eTwinning en tot moment.
Fes clic aquí per accedir a la llista

Pestanya “Fòrums per col·laborar”

P: Quin objecte tenen els fòrums per col·laborar?
Els fòrums per col·laborar estan pensats per deixar/trobar socis per realitzar futurs projectes, col·laboracions o associacions.

P: Per què serveix el cercador?
El cercador et permet fer cerques als fòrums de possibles socis, utilitzant paraules clau que reflecteixin els teus interessos (Clil, stem…) i els filtres que apareixen a la cerca avançada: edat, idioma, país…

P: Com puc trobar socis?
Si parteixes d’una idea clara, per donar a conèixer la teva idea de projecte utilitza els fòrums a eTwinning Live.
També pots fer cerca avançada utilitzant el cercador de possibles socis, utilitzant paraules clau a la casella que reflecteixi els teus interessos (CLIL, STEM…) i qualsevol altre filtre que apareix a la cerca avançada.

Cuando encuentres un docente que pudiera ser afín a lo que tú quieres hacer, tienes dos opciones:

Quan trobis un docent que pugui ser afí al que tu vols fer, tens dues opcions:

 • Deixar un comentari responent a la seva publicació al fòrum.
  • Escriure un missatge privat. Per fer-ho clica a sobre del seu nom, i a la pàgina del seu perfil fes clic a la icona amb forma de sobre per adreçar-li un missatge.

També pots seguir-lo com en altres xarxes socials. Clicant a l’opció “Segueix” al seu perfil.

P: Quines consideracions has de tenir abans de fundar/afegir-te a un projecte?

 

Abans d’afegir-te a un projecte, aconsellem comunicar-te bé i amb calma amb els socis. És important comprovar si tots els socis voleu el mateix o, si cal, negociar i consensuar idees. Una vegada arribes a un acord i decideixes associar-te a un projecte ja fundat o decideixes crear el teu propi projecte, has de seguir uns passos de caràcter tècnic. El vostre projecte pot basar-se en kits de projectes publicats o et pots inspirar en projectes fets per altres…

Primer has de sol·licitar formar part dels contactes del teu soci o viceversa.
La persona que és convidada, ha d’acceptar la invitació.
Llavors la pots seleccionar com a soci de la teva llista de contactes.
La persona ha d’acceptar la invitació al projecte.
El projecte ha de ser aprovat pels Serveis Nacionals dels socis fundadors quan reben el vistiplau del director. En el cas d’Espanya, a través del representant eTwinning de les comunitats autònomes.
Una vegada s’aprova el projecte, es genera un espai digital privat per treballar amb els alumnes.

Pestanya “Desenvolupament professional”

P: Què ofereix la pestanya “Desenvolupament professional”?
En aquest espai es troben les oportunitats de desenvolupament professional virtuals que ofereix eTwinning a tot Europa.

P: Quines modalitats de formació en línia ens ofereix?

Les modalitats de formació en línia són dues: les trobades didàctiques i els seminaris
Les trobades didàctiques són cursos intensius i dinàmics que serveixen per presentar un tema, estimulen la creativitat, ajuden a desenvolupar habilitats i no requereixen un compromís a llarg termini.
Els seminaris en línia són sessions de videoconferència d’una hora en els quals podrem aprendre, parlar i debatre sobre diferents temes.

P: Què he de fer per apuntar-m’hi?

Per apuntar-te a aquestes activitats prem el nom de l’activitat i segueix les instruccions. Normalment apareixerà el termini de sol·licitud: obertura i tancament.
Quan el termini s’obre, trobaràs instruccions per fer la sol·licitud. T’aconsellem que estiguis molt pendent perquè sol haver-hi força demanda.