eTwinning a la Formació Professional

eTwinning a la Formació Professional

El treball mitjançant projectes eTwinning s’està consolidant, cada vegada més, com un recurs generalitzat per a tots els docents, des d’Educació Infantil fins a la Formació Professional. Podem trobar projectes interessants a totes les etapes formatives publicats a la plataforma, dels quals podem aprendre i recollir idees. Encara que, en aquest article, ens agradaria posar l’accent en els avantatges que ofereix per al professorat i l’alumnat de la Formació Professional la incorporació d’aquesta eina al dia a dia de classe.

eTwinning pot aportar innombrables beneficis al professorat de Formació Professional, encara que potser els més importants són:

  • Compartir docència i metodologies de treball amb altres docents.
  • Introduir les TIC a les classes com a pràctica d’aula.
  • Motivar l’alumnat per treballar amb altres companys/es en un projecte europeu.
  • Constituir un mitjà/eina de suport durant tot el cicle de vida d’un projecte Erasmus+: trobar socis de confiança per a un projecte K1 (FCT a un altre país, o formació per a docents a un altre país) o un projecte K2 (Cooperació per a la Innovació i l’Intercanvi de Bones Pràctiques), planificar el projecte, suport durant el desenvolupament d’aquest i difusió després de la seva fi.

encuentro docentes

El cercador de persones que ens ofereix eTwinning facilita la trobada amb docents que duen a terme els mateixos mòduls professionals o similars als que estem fent nosaltres. En aquest sentit, és molt important que definim molt bé el nostre perfil, concretant la nostra especialitat professional, edats dels nostres alumnes, i tipus de projecte en el qual ens agradaria treballar. Hem de tenir present que altres docents fora del nostre país poden, també, estar buscant socis amb els quals es puguin intercanviar idees o realitzar un projecte col·laboratiu. L’enllaç següent ens dóna uns consells en relació amb la creació del nostre perfil: http://es.slideshare.net/SNA_etwinning/perfil-etwinning

búsqueda en eTw Live

La flexibilitat en la forma de treballar que ens ofereix eTwinning facilita que puguem utilitzar l’idioma en el qual nosaltres i el nostre alumnat ens sentim més còmodes. Cada vegada més, s’observa un gran interès de companys/es europeus que desitgen dur a terme projectes en espanyol, així que l’idioma no és una barrera. Tampoc fa falta ser un expert en eines TIC, hi ha multitud de recursos molt senzills i útils per als nostres projectes.

videoconferencia etw FP

Les activitats i/o projectes amb els quals es pot treballar poden estar inclosos en qualsevol nucli formatiu o unitat formativa que nosaltres hàgim previst a la programació. Es pot acordar un tema específic amb els nostres socis/sòcies i donar-li forma de projecte eTwinning per treballar de manera col·laborativa.

Com a exemples de bones pràctiques en Formació Professional podem consultar els enllaços següents:

Projecte Europia-Europe tomorrow https://europetomorroweuropia.wikispaces.com

Projecte The career Project http://new-twinspace.etwinning.net/c/portal/layout?p_l_id=34465432

Projecte Trade and logistics between countries http://recursostic.educacion.es/blogs/etwinning/index.php/2010/02/08/title-9

Projecte Anotaciones a un bosque http://new-twinspace.etwinning.net/web/p60116/welcome

grupo eTW FP

Per poder compartir les nostres experiències i inquietuds hem creat un grup de treball, eTwinning i la Formació Professional, on esperem comptar amb la col·laboració de tots i totes els que estigueu interessats/ades a compartir la vostra experiència docent i inquietuds amb relació a les possibilitats que ens ofereix aquesta plataforma. Així que des d’aquí us convidem a formar part del grup i aportar-hi els vostres comentaris i suggeriments.

 

M. Isabel Vila Figueroa

Ambaixadora eTwinning

Comparte esta noticiaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Entrevistes
Reglamento de protección de datos (información básica)

En cumplimiento de la normativa de protección de datos personales, le informamos de que sus datos serán incorporados al tratamiento denominado “eTwinning participación”, cuya finalidad es la participación en el proyecto de colaboración europeo eTwinning.

Puede usted ejercitar los derechos de acceso, rectificación, oposición, supresión (“derecho al olvido”), limitación de tratamiento y portabilidad y a no ser objeto de decisiones individuales automatizadas que sean de aplicación de acuerdo a la base jurídica del tratamiento. Podrá hacerlo en la sede electrónica del ministerio (http://www.educacionyfp.gob.es/servicios-al-ciudadano-mecd/catalogo/educacion/varios/proteccion-datos.html), presencialmente en las oficinas de registro o por correo postal.

Al rellenar y enviar este formulario usted concede su consentimiento inequívoco para el almacenamiento de sus datos en nuestros ficheros tal y como se especifica en nuestras normas de privacidad.

2 comments

Dejar un comentario

Your email address will not be published. Required fields are marked *