Podeu trobar informació a la secció de materials d’autoaprenentatge al portal europeu (www.etwinning.net) oa la secció de tutorials d’eTwinning Live de la pàgina del Servei Nacional de Suport eTwinning d’Espanya; així com al seu canal de YouTube.
També hi ha una secció “Ajuda” a la qual es pot accedir a la part superior dreta de la pàgina d’eTwinning Live, al costat de les icones de notificacions i correu.
Pots accedir al teu perfil o altres usuaris fent clic sobre el nom. Punxant sobre el nom, s’accedeix a tota la informació de l’usuari eTwinning: informació personal, activitat, projectes, esdeveniments, grups. Pots accedir a la seva adreça de correu o fer-te el seu seguidor o convidar-lo a formar part dels teus contactes.
La teva progressió a eTwinning està determinada per dos factors: la teva participació a eTwinning i l’ús dels materials d’autoaprenentatge eTwinning. Tots dos indiquen fins on has arribat a la teva experiència eTwinning.
La progressió basada en la teva participació a eTwinning es divideix en cinc àrees: elemental, comunicació, cooperació, xarxa eTwinning i desenvolupament professional i qualitat. Aquí teniu uns exemples d’accions que augmentaran la vostra progressió:
Hi ha un límit sobre quantes accions de la mateixa categoria pots fer per augmentar la teva barra de progressió: després d’haver escrit diversos missatges o publicacions, la progressió ja no canviarà!
La teva progressió roman visible per a qualsevol persona d’eTwinning i pot servir com a guia per a la teva experiència a eTwinning i per participar activament.
Accedeix a aquests materials mitjançant eTwinning Live. Entra amb les teves claus a eTwinning Live. Accedeix a la pàgina de la barra de progrés a través del teu perfil i fes clic sobre la (?). S’obrirà una pàgina amb explicacions i enllaç als materials.
Recorda que perquè les activitats d’autoaprenentatge computin a la teva barra de progrés ho has de fer loguejat des d’eTwinning Live.
Segueixes a un usuari eTwinning quan t’interessa seguir la seva activitat a la plataforma.
Convides un usuari eTwinning a ser part dels teus contactes quan vols realitzar un projecte amb aquest usuari.
Si canvieu de centre de treball, no heu de canviar les dades del vostre centre anterior. Heu d’afegir el nou centre al vostre historial de centres. Per això, has d’accedir al “teu perfil” > “modificar compte” > “Centres escolars” . Trobaràs una funcionalitat a la part superior “AFEGIR UN CENTRE ESCOLAR”.
Podeu seleccionar diferents criteris perquè el vostre perfil no sigui públic i no aparegui en una cerca d’internet. Selecciona l’opció que prefereixis a l’apartat de “Privadesa i seguretat” al teu perfil eTwinning.
Si no vols iniciar un projecte a eTwinning, a la secció “INTERESSOS”, pots indicar la teva disponibilitat al teu perfil eTwinning, marcant NO:
D’aquesta manera, no apareixeràs en els resultats de les cerques de socis que facin altres usuaris.
Pots modificar les teves dades personals del teu perfil així com canviar la teva configuració de privadesa quan ho desitgis.
Hi ha un cercador a la pestanya “PERSONES”. Pots buscar persones pel seu nom o centres escolars. També podeu optar a una cerca avançada que us ofereix diferents camps.
Els esdeveniments eTwinning són trobades presencials o en línia entre usuaris eTwinning amb diferents objectius. Aquests esdeveniments poden ser organitzats per qualsevol usuari de la plataforma. Tenen eina d’àudio i videoconferència amb capacitat per a 100 participants, fòrum per debatre abans i després de la sessió de videoconferència i un espai per arxivar documents. La naturalesa d‟aquests esdeveniments admet moltes possibilitats: tallers, sessions de formació, presentacions de centre, presentació de projectes, sessions de recerca de socis.
Hi ha esdeveniments públics que permeten l’opció de participar-hi. Als esdeveniments privats no hi ha cap possibilitat d’accedir-hi si no us heu convidat en organitzar l’esdeveniment.
La pestanya “Projectes” és l’espai on podràs crear el teu projecte. A més, trobaràs el llistat de tots els projectes pendents, oberts i tancats. A sota de cada projecte trobareu una llista d’accions relacionades.
També trobaràs una eina que permet la cerca de projectes.
Accions relacionades amb la gestió de socis: afegir nous socis, eliminar socis, gestionar els perfils.
Accions relacionades amb el projecte: modificar la informació del projecte, afegir imatges que el representin, obrir i tancar el projecte.
Sol·licitud de segell de Qualitat Nacional o Europeu. Sol·licitud de participació a Premis Europeus. Descarregar els certificats relacionats amb el projecte.
El protocol per aprovar un projecte fa temps. Si ja han passat 15 dies des de l’inici del procés, aleshores diverses poden ser les causes:
Has de sol·licitar als teus futurs socis que siguin part dels teus contactes. Han d’acceptar-ho. Després, convida’ls al projecte.
Les causes més habituals són:
Trobar un soci per a una col·laboració efectiva fa temps. Hi ha diferents espais i maneres de trobar socis. Trobareu suggeriments en aquest article de la web: Cerca socis de carn i os
Els grups d’eTwinning són plataformes privades que permeten als membres conversar i treballar junts sobre un tema específic. El seu objectiu és que les persones que participen a eTwinning comparteixin exemples, debatin mètodes d’ensenyament i trobin suport per al desenvolupament professional.
Els grups són espais excel·lents per al desenvolupament de treball en col·laboració entre professors a llarg termini.
Qualsevol usuari eTwinning pot sol·licitar la creació d’un grup, però ha de passar el filtre del Servei Central de Suport que és el que en darrera instància decideix si s’aprova la sol·licitud.
Hi ha grups tancats i oberts. Qualsevol usuari eTwinning es pot unir o sortir d’un grup obert o públic. Els grups tancats no ofereixen aquesta possibilitat. Només s’hi podrà accedir si s’hi és convidat.
Hi ha grups moderadors eTwinning, cada grup prepara activitats i tasques per debatre i realitzar-les. Els temes van des de l’ensenyament d’idiomes o l’esperit emprenedor a l’educació fins a les ciències, tecnologia, enginyeria o les matemàtiques. Per apuntar-se a un grup eTwinning és molt senzill, només cal entrar al teu escriptori eTwinning, anar a la secció «Grups» i accedir-hi. Podeu accedir als grups des de l’escriptori eTwinning en tot moment.
Los foros para colaborar están pensados para dejar/encontrar socios para realizar futuros proyectos, colaboraciones o asociaciones.
El buscador te permite hacer búsqueda en los foros de posibles socios, utilizando palabras clave que reflejen tus intereses (CLIL, STEM…) y los filtros que aparecen en la búsqueda avanzada: edad, idioma, país…
Si partes con una idea clara, para dar a conocer tu idea de proyecto, utiliza los foros en eTwinning Live.
También puedes hacer una búsqueda avanzada utilizando el buscador de posibles socios, utilizando palabra claves en la casilla que refleje tus intereses (CLIL, STEM…) y cualquier otro filtro que aparece en la búsqueda avanzada.
Cuando encuentres un docente que pudiera ser afín a lo que tú quieres hacer, tienes dos opciones:
También puedes seguirle como en otras redes sociales. Pinchando en la opción “Seguir” en su perfil.
Antes de unirte a un proyecto, aconsejamos comunicarse bien y con calma con los socios. Es importante comprobar si todos los socios queréis lo mismo o , en su caso, negociar y consensuar ideas. Una vez llegas a un acuerdo y decides asociarte a un proyecto ya fundado o decides crear tu propio proyecto, debes seguir unos pasos de carácter técnico. Vuestro proyecto puede basarse en kits de proyectos publicados o te puedes inspirar en proyectos hechos por otros…
Primero debes solicitar formar parte de los contactos de tu socio o viceversa.
La persona que es invitada, tiene que aceptar la invitación.
Entonces la puedes seleccionar como socio de tu lista de contactos.
La persona debe aceptar la invitación al proyecto.
El proyecto tiene que ser aprobado por los Servicios Nacionales de los socios fundadores cuando reciben el Vto Bueno del director. En el caso de España, a través del representante eTwinning de las Comunidades Autónomas.
Una vez se aprueba el proyecto, se genera un espacio digital privado para trabajar con los alumnos.
En aquest espai hi ha les oportunitats de desenvolupament professional virtuals que ofereix eTwinning a tot Europa.
Les modalitats de formació en línia són dues: les trobades didàctiques i els seminaris.
Les trobades didàctiques són cursos intensius i dinàmics que serveixen per presentar un tema, estimulen la creativitat, ajuden a desenvolupar habilitats i no requereixen un compromís a llarg termini.
Els seminaris en línia són sessions de videoconferència d’una hora on podrem aprendre, parlar i debatre sobre diferents temes.
Per apuntar-te a aquestes activitats prem el nom de l’activitat i segueix les instruccions. Normalment apareixerà el termini de sol·licitud: obertura i tancament.
Quan el termini s’obri, trobareu instruccions per fer la sol·licitud. T’aconsellem que estiguis molt pendent perquè sol haver-hi força demanda.