Ambaixadors

Embajadores eTwinning

embajadores

Què és un Ambaixador eTwinning?

Efectivament, es tracta d’un docent representatiu de l’acció eTwinning, i molt més. És un docent entusiasta, amb àmplia experiència al programa, que ha participat en nombrosos projectes, ha aconseguit el reconeixement de Segell de Qualitat Nacional o Europeu una o diverses vegades, o ha estat guardonat amb Premi Nacional o Europeu eTwinning, que fa una intensa difusió dels beneficis del programa i presta ajuda a altres docents que s’estan iniciant en eTwinning, tant en assumptes de caràcter tècnic com pedagògic.

En definitiva, els ambaixadors eTwinning són professionals que es distingeixen no només per les seves bones pràctiques, sinó també pel foment de la metodologia de treball en col·laboració basat en projectes. A Espanya comptem amb un nodrit grup d’ambaixadors, amb representació a totes les comunitats i ciutats autònomes.

Per què sorgeix la figura de l’ambaixador?

Entre els membres de la xarxa d’ambaixadors hi ha professorat d’Educació Infantil, Primària, Secundària, i Formació Professional.

Què poden fer per tu i pel teu centre escolar?

  • Assessoren sobre els procediments a eTwinning
  • Difonen l’acció eTwinning, tant en activitats online com presencials, en xarxes socials, en blogs d’educació, sessions de formació i trobades didàctiques online… Assisteixen a jornades, seminaris, trobades
  • Coordinen grups de treball, imparteixen tallers en centres escolars i altres institucions educatives
  • Recomanen l’ús de les eines TIC més adequades per a una determinada activitat
  • Presenten exemples de bones pràctiques, que poden servir de model per als iniciats

  Elaboren documents de consulta.

  I són molt a prop teu.

  Qui els nomena?

  El nomenament d’un ambaixador és una iniciativa conjunta de l’SNA i dels responsables del programa en les diferents comunitats i ciutats autònomes.

  Com em poso en contacte amb ells?

  embajadores_2

  És molt senzill. Accedeix a eTwinning Live i fes clic a la pestanya PERSONES, selecciona el país i la regió. Tria el tipus d’usuari “Ambaixador” i accediràs al llistat d’ambaixadors de la comunitat autònoma del teu interès.

  Per adreçar-t’hi pots utilitzar el correu electrònic de la plataforma.

  En aquest mapa pots veure la distribució dels ambaixadors.

  També pots visitar el Blog d’ambaixadors, que pretén ser un aparador de les accions formatives i de difusió dutes a terme pels ambaixadors, a més d’un espai per a l’intercanvi i la comunicació. Aquí hi trobaràs idees, exemples, eines, etc.

  Amb el seu suport, et sentiràs acompanyat, i tot et resultarà més fàcil.

  A més dels ambaixadors, pots contactar amb el representant eTwinning a la teva comunitat o ciutat autònoma i, per descomptat, amb el Servei Nacional de Suport.

  Font de les imatges: Servei Nacional de Suport eTwinning.