Grescy

Grescy

Grescy (Great agenCY rEScue animals endangered) és un projecte eTwinning-Comenius en el qual participa el CEIP Giner de los Ríos (Mèrida) en col·laboració amb centres socis de Xipre i Grècia.

Es basa en un projecte eTwinning anterior, Zootopia, en el qual els protagonistes són 12 animals en perill d’extinció. En aquest nou projecte, aquests animals s’agafen vacances en diferents ciutats d’Europa i acaben perduts. La missió dels alumnes és engegar el seu rescat a través de l’agència GRESCY.

Es tracta d’una proposta de treball atractiva que ha impulsat la creativitat i la participació activa dels alumnes a través d’una variada oferta d’activitats (dibuixos, pòsters, qüestionaris, relats col·laboratius, receptaris, calendari, etc.). La llengua vehicular de comunicació ha estat l’anglès. Les eines de gestió i comunicació del TwinSpace s’han utilitzat juntament amb altres aplicacions i eines del web 2.0 com Slideshare, Animoto, Youtube, Skype, Cincopa, Microsoft Autocollage, Moviemaker, Survey Monkey i Youblisher.

El projecte està plenament integrat en les matèries curriculars de Primària, especialment, Llengua Estrangera, Ciències Naturals i Educació Plàstica. Valorem positivament la metodologia de treball que integra de forma eficient les competències bàsiques. Parlem, a més, d’una dinàmica de treball participativa i orientada a l’acció en la qual destaquem una constant interacció amb els socis, bon treball d’equip i un repartiment equitatiu de tasques.

Subratllem dos aspectes destacables del projecte: d’una banda, la inclusió de llenguatge de signes per fomentar la integració i participació d’alumnes amb necessitats educatives especials; de l’altra, haver sabut conscienciar els alumnes sobre la conservació de les espècies en vies d’extinció. Els alumnes han elaborat un calendari comú que han posat a la venda al centre i amb els beneficis obtinguts han adoptat de forma simbòlica un ruc en un centre de protecció animal proper al centre.

Des de l’SNA felicitem el CEIP Giner de los Ríos per apostar per una metodologia de treball en col·laboració en la qual es combinen de forma eficient les competències bàsiques i que ajuda a remoure consciències entre l’alumnat participant. Us animem a continuar aquesta fructífera línia de treball a eTwinning.

alumnos_grescy_mascaras

Fuente de las imágenes: TwinSpace del proyecto GRESCY

Comparte esta noticiaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Projectes destacats
Reglamento de protección de datos (información básica)

En cumplimiento de la normativa de protección de datos personales, le informamos de que sus datos serán incorporados al tratamiento denominado “eTwinning participación”, cuya finalidad es la participación en el proyecto de colaboración europeo eTwinning.

Puede usted ejercitar los derechos de acceso, rectificación, oposición, supresión (“derecho al olvido”), limitación de tratamiento y portabilidad y a no ser objeto de decisiones individuales automatizadas que sean de aplicación de acuerdo a la base jurídica del tratamiento. Podrá hacerlo en la sede electrónica del ministerio (http://www.educacionyfp.gob.es/servicios-al-ciudadano-mecd/catalogo/educacion/varios/proteccion-datos.html), presencialmente en las oficinas de registro o por correo postal.

Al rellenar y enviar este formulario usted concede su consentimiento inequívoco para el almacenamiento de sus datos en nuestros ficheros tal y como se especifica en nuestras normas de privacidad.

Dejar un comentario

Your email address will not be published. Required fields are marked *