Enginy i talent eTwinning: Presentacions amb Emaze

Enginy i talent eTwinning: Presentacions amb Emaze

Emaze, una senzilla aplicació per realitzar impactants presentacions

Ángel Luis Gallego, ambaixador eTwinning a Extremadura i docent de Llatí a l’IES Vegas Bajas de Montijo (Badajoz) ens mostra Emaze, una interessant eina per crear presentacions en línia.

Per a un dels cursos de formació que impartim a la nostra comunitat autònoma vaig voler utilitzar un programa diferent de Prezi però que tingués la mateixa força visual. I vaig triar Emaze.

emaze_1_2015

Emaze és una eina web 2.0 que serveix per crear presentacions en línia. El seu punt fort rau en la seva senzillesa de maneig i en l’espectacularitat de les seves plantilles predissenyades. Pot visualitzar-se i editar-se en qualsevol dispositiu (ordinador, tauleta, smartphone). Fins i tot inclou una eina de traducció. En la seva opció gratuïta ens permet disposar de 200 MB d’emmagatzematge per a tots els nostres projectes, però també podem sol·licitar un compte amb finalitats educatives. El resultat del teu treball es pot incrustar directament en una pàgina web o a les xarxes socials.

emaze2_2014

Un cop registrats, accedim al nostre escriptori. Hi trobem tres pestanyes:

  • MY, on pots veure les teves presentacions i crear-ne una de nova.
  • SHARE, on trobaràs les presentacions que has compartit.
  • EXPLORE, des d’on accedeixes a altres presentacions públiques desades a la Biblioteca del programa.

emaze3_2015

Emaze et permet pujar una presentació .pptx o crear-ne una de nova amb el mateix programa. Si preferim aquesta última opció, hem de fer clic a + i triar una plantilla de les prop de 40 que l’aplicació ofereix. Algunes d’aquestes són en 3D; d’altres ofereixen 3 o 4 temes diferents.

emaze4_2015

Una vegada escollida la plantilla, Emaze ens porta a la taula de treball, amb una barra d’eines molt intuïtiva que permet triar diferents formats de text, incloure-hi imatges, incrustar-hi qualsevol tipus d’objecte i afegir-hi formes i gràfics.

emaze5_2015

Fixeu-vos en la varietat de materials que permet incrustar: àudios, vídeos, mapes, animacions, etc.

emaze6_2015

Quan fem clic a sobre d’un text ens apareix una barra d’eines pròpia amb opcions tan cridaneres com Fx o 3D.

emaze7_2015

A la part esquerra es mostren les diverses diapositives que vas creant. Si vols afegir-ne una clica sobre el botó “+ Slide”. També pots crear seccions dins de la teva presentació. D’altra banda, en posar el ratolí sobre cadascuna de les diapositives trobes les opcions d’esborrar, duplicar i configuració.

emaze8_2015

No t’oblidis d’anar desant el teu treball cada cert temps, i observa com et va quedant. Per fer-ho utilitza els botons situats a la part superior dreta

emaze9_2015

Des del botó de Play (o des de l’escriptori principal) accedeixes a les funcions de compartir, traducció, impressió, descàrrega (només amb la versió de pagament) i duplicar.

emaze10_2015

El programa et permet compartir la teva presentació directament a les xarxes socials, i et facilita el codiembed perquè l’incrustis en el teu projecte eTwinning. Aquí, a la part inferior, és on la presentació et permet que sigui col·laborativa, afegint-hi el correu electrònic. Lamentablement, ara com ara és una opció de pagament.

emaze11_2015

Com veieu, Emaze és una eina molt senzilla i impactant que podem utilitzar en els nostres projectes eTwinning. Hi podem realitzar nombroses activitats, com ara creació de vocabularis, un periple viatger, explicar obres d’art, analitzar o traduir textos i utilitzar-la com a base per a una discussió en un fòrum, mostrar imatges de l’entorn o històriques, etc.

Important sobre l’ús d’Emaze:

Tant la descàrrega com la col·laboració en una mateixa presentació es fa a través de subscripció de pagament, encara que amb preus reduïts en el cas de professors.

Font imatges: Captures de pantalla de l’eina Emaze.

Comparte esta noticiaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Eines TIC
Reglamento de protección de datos (información básica)

En cumplimiento de la normativa de protección de datos personales, le informamos de que sus datos serán incorporados al tratamiento denominado “eTwinning participación”, cuya finalidad es la participación en el proyecto de colaboración europeo eTwinning.

Puede usted ejercitar los derechos de acceso, rectificación, oposición, supresión (“derecho al olvido”), limitación de tratamiento y portabilidad y a no ser objeto de decisiones individuales automatizadas que sean de aplicación de acuerdo a la base jurídica del tratamiento. Podrá hacerlo en la sede electrónica del ministerio (http://www.educacionyfp.gob.es/servicios-al-ciudadano-mecd/catalogo/educacion/varios/proteccion-datos.html), presencialmente en las oficinas de registro o por correo postal.

Al rellenar y enviar este formulario usted concede su consentimiento inequívoco para el almacenamiento de sus datos en nuestros ficheros tal y como se especifica en nuestras normas de privacidad.

Dejar un comentario

Your email address will not be published. Required fields are marked *