1.- Accedeix al TwinSpace del projecte. La pàgina INICI del TwinSpace reuneix la informació i les actualitzacions del projecte, tant de les activitats com dels membres del TwinSpace, que el sistema va registrant automàticament. Tot això es recull a l’eina de publicacions, Publicar alguna cosa.

 

A la imatge, observa que a l’eina i sota l’epígraf Últimes novetats apareix la possibilitat de filtrar per Usuari, Sistema i Tot.

El llistat de publicacions inclou:  

  1. a) les entrades/missatges de totes les persones inscrites al TwinSpace.
  2. b) les accions realitzades al TwinSpace. El sistema genera aquestes notificacions automàticament.

La informació de cadascun d’aquests apartats es pot veure al complet clicant a Usuari, o filtrant clicant a Sistema, respectivament.

Si selecciones Usuari, apareixen entrades/publicacions de membres del TwinSpace.

En seleccionar Sistema, apareix el conjunt d’accions realitzades pels usuaris al TwinSpace.

Si selecciones Tot, apareixeran enumerades les entrades/publicacions dels usuaris i les notificacions del sistema ordenades per ordre cronològic. 

Observació: la versió pública de la pàgina d’INICI mostra la informació principal del TwinSpace i les publicacions d’usuaris en un llistat d’actualitzacions. Aquest llistat també és possible veure’l des del perfil del projecte a l’escriptori personal del docent eTwinning Live.

En aquesta pàgina, és possible decidir quines notificacions vols rebre i com: al centre de notificacions del TwinSpace i/o per correu electrònic. Si decideixes rebre notificacions per correu electrònic, rebràs un resum diari. 

Fixa’t en la part inferior d’una entrada; al rectangle vermell apareixen les accions que un usuari docent pot fer amb les seves entrades:

    

  • M’agrada: altres usuaris poden indicar que els agrada el que has publicat. En clicar a M’agrada, a la part inferior apareixerà comptabilitzat.

  • Comentaris: s’obre un camp perquè hi escriguis un comentari a una entrada d’un altre soci o teva.

I quedarà així:

Puc continuar escrivint altres respostes/comentaris darrere d’aquesta.

  • Modificar: es pot canviar el contingut d’una entrada.

 

S’obre l’editora del post perquè canviïs el que calgui. En finalitzar cal fer clic a Enviar.

 

  • Esborrar: s’obre un quadre de diàleg i ens pregunta, com a mesura de seguretat, si volem esborrar la publicació. 

En fer clic a , el post desapareix.

  • Fixar amb xinxeta: el que succeeix és que el post es col·loca fix en primer lloc de les publicacions, destacat i en color, tant si està filtrat per Usuaricom per Tot

 

——–

——–

 

Altres posts més recents apareixeran per sota d’aquest, perdent així l’ordre cronològic.

En cas que l’usuari del TwinSpace sigui un alumne, les accions que pot dur a terme en els posts d’altres membres són: assenyalar que li agrada l’entrada i comentar-la.

L’eina de publicacions i el seu ús com a diari de projecte, una altra activitat de col·laboració

Un dels usos més destacats que se li pot donar a aquest sistema de publicacions és com a diari de projecte. Un espai on es recullin els fets més destacats de la vida del projecte. Si en les publicacions hi participen tots els socis escrivint entrades i comentant les de la resta de socis, es genera una interacció entre tots els membres que contribuirà a l’èxit del projecte. És un resultat col·laboratiu més del projecte. Així mateix, aquestes publicacions dels socis, ordenades cronològicament, permeten als visitants del TwinSpace seguir el desenvolupament del projecte de manera senzilla i ordenada, un fet que en facilita la comprensió i l’avaluació contínua. Amb el contingut d’aquestes entrades es té una idea aproximada de quin és l’impacte que el projecte té en el professorat, l’alumnat i el centre escolar.

El contingut del diari de projecte és públic, per tant, és el millor aparador que pots tenir per a la difusió del teu projecte.