Segueix-nos:
  •  
  •  
  • Search
    Close this search box.

    Premi Nacional eTwinning 2019 “Traditional clapping games as a cultural bridge”

    El projecte eTwinning sorgeix de la necessitat d’educar en valors de respecte i tolerància, de pensar en el que ens uneix i de deixar de banda l’individualisme, per aprendre a treballar en equip i a col·laborar per assolir uns objectius comuns. A través del treball amb jocs tradicionals de picar mans, hem aconseguit crear llaços d’unió entre el professorat de diferents centres europeus i de diferents àrees curriculars. Ha estat molt satisfactori veure com l’alumnat gaudia del projecte, aprenia a col·laborar en grups internacionals i aconseguia transmetre a la comunitat educativa els beneficis de la cooperació.

    “Traditional clapping games” uneix sis centres educatius de 5 països (Grècia, Turquia, França, Espanya i dos centres educatius d’Itàlia), 126 alumnes d’edats compreses entre els 6 i els 12 anys i 18 mestres, dels quals 9 són del nostre centre.

    Equip multidisciplinari participant en el projecte: José Ramón Lozano, mestre de Religió; Margarita Mateos i Francisco Barroso, d’Educació Física; Juani Ciudad i Esperanza Carreño, mestres de Primària; M. Trinidad Pérez, mestra d’Anglès; Esther Labadiño, mestra de Música, i Juan Antonio Rincón i Luis Moreno, mestres de Primària.

    L’objectiu d’aquest projecte és fer les classes més interessants i motivadores utilitzant les eines web 2.0 per treballar diferents àrees curriculars a través dels jocs de picar mans.

    A l’alumnat li encanten les cançons interactives, que els van servir per aprendre i millorar la coordinació, l’expressió corporal i el ritme. A més a més, van fer les tasques en equips internacionals, la qual cosa va fomentar la cooperació i col·laboració entre iguals. És un projecte multidisciplinari que ha treballat les àrees de música, plàstica, educació física i anglès. Totes les competències clau hi han intervingut; en destaquen la competència digital, la competència en comunicació lingüística en llengua estrangera, la competència aprendre a aprendre i la competència en consciència i expressions culturals. A partir d’unes tasques bàsiques i unes línies generals, el projecte ha donat cabuda a la creativitat dels grups. Ells han decidit com organitzar les tasques, com elaborar els treballs manuals i quins moviments realitzar en les creacions de jocs de picar mans, entre d’altres. Les mans i tot el que es pot fer amb elles han estat l’eix de la iniciativa: han ajudat a conèixer obres d’art i artistes famosos, i la creativitat ha estat un mitjà d’interacció entre els grups.

    https://www.thinglink.com/scene/1047506556788146178

    El professorat ha introduït la tecnologia a l’aula d’una forma natural: hi han fet sessions innovadores i han convertit l’aprenentatge en una activitat contínua, no fragmentada en àrees curriculars aïllades. En definitiva, el treball en equip de professorat i alumnat fomenta la creativitat i la innovació pedagògica.

    El punt de partida van ser les propostes de millora d’un projecte anterior, on també treballàvem diferents àrees curriculars de manera interdisciplinària. Cada soci va aportar-hi les propostes de millora de les seves respectives agències nacionals i, després d’un treball col·laboratiu desenvolupat durant l’estiu passat, es va fundar aquest projecte. Els resultats han estat fins i tot millors del que s’esperava.

    El material elaborat per l’alumnat es pot treballar en qualsevol nivell educatiu i servir d’inspiració per a la creació de nou material. Es va crear una web del projecte, destinada a la difusió i utilització de les activitats desenvolupades: https://sites.google.com/portogaribaldi.istruzioneer.it/traditionalclapping/activities/traditional-clapping-games
    A més, al blog eTwinning del centre, http://euromontijanos.blogspot.com/search/label/etwinning2017%2F2018, es poden veure el desenvolupament de les activitats i l’avaluació del projecte.

    L’avaluació és molt important per a la millora de projectes futurs i per valorar si hem assolit els objectius plantejats. En aquest vídeo, podem sentir l’opinió dels alumnes espanyols membres dels grups internacions, minut 0.56.

     https://youtu.be/0tmoNLS6XmA

    Per al nostre centre, eTwinning és font d’inspiració. Hi hem anat avançant a poc a poc. Pel camí hem millorat i descobert amb eTwinning que el col·legi no té quatre parets, sinó que està obert a Europa i a tot aquell que vegi en la col·laboració i la cooperació el futur per a una societat més justa i igualitària. Els reconeixements rebuts en aquests anys han motivat més mestres a contagiar-se d’eTwinning, han servit per donar prestigi a l’escola, cada vegada més valorada a la comunitat autònoma i, sobretot, han ajudat a desenvolupar les competències clau de l’alumnat d’una forma motivadora i innovadora.

    Visiteu el Twinspace per conèixer millor les nostres activitats en grups transnacionals: https://twinspace.etwinning.net/46569/home

    CONTAGIA’T D’ETWINNING!!

    Article redactat per l’equip multidisciplinari participant en el projecte.

    Font de les imatges: elaboració propia

    Últimes entrades
    Prototipo de proyecto "Festival de cine"
    September 2023
    Prototipo de proyecto 'Regreso al futuro'
    September 2023
    À table en Méditerranée
    September 2023
    Cyberdiscovery
    September 2023
    Rellevància
    Sin categoría
    Kits eTwinning
    Etiquetes Freqüents
    Enseñanza Primaria

    Articles relacionats

    eTwinning, èxit escolar per a tothom
    22/09/2023
    Convocatoria de Premios Nacionales eTwinning
    22/09/2023
    Vols saber més sobre l’aprenentatge mixt o ‘blended learning’?
    22/09/2023

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Filtres

    Filtrar per Edat
    Filtrar per Edat
    Estat
    País
    Skip to content