Avui 9 de maig celebrem el dia eTwinning dedicat a celebrar la diversitat i ens ha semblat molt adequat presentar-vos aquest projecte eTwinning We Are MAD (Making a Difference) realitzat per tres centres socis d’Espanya, els Països Baixos i Noruega sobre un tema d’actualitat com és el dels refugiats a Europa.
La coordinadora espanyola del projecte, María Begoña Rey Fernández, del col·legi La Inmaculada Concepción (Gijón) ens explica la seva experiència i la dels seus alumnes en el desenvolupament d’aquest projecte:
El col·legi de la Inmaculada Concepción de Gijón està participant al costat del col·legi Jacob van Liesveldt de Hellevoetsluis, als Països Baixos (http://jl.penta.nl/) i el col·legi Nesset Ungdomsskole a Levanger, Noruega (http://www.levanger.kommune.no/tjenester-a-a/), en un projecte dins de la plataforma eTwinning amb alumnat de Batxillerat.
El títol del projecte és We Are MAD (Making A Difference) en el qual es pretén que l’alumnat reflexioni sobre temes d’actualitat a Europa i intenti buscar-los una solució.
Dins d’aquest, han estat treballant sobre el tema dels refugiats sota el títol The changing face of Europe.
Als seus col·legis han descobert quina és la realitat en molts dels països de la Unió Europea, la situació dels refugiats que arriben i les polítiques que tenen per a ells.
Del 13 al 17 de març, un grup de cinc alumnes holandesos i dos professors han estat al col·legi de la Inmaculada Concepción per contrastar el que havien descobert i cercar possibles solucions al problema amb les raons que les justifiquen.
Han treballat en grups i han debatut a l’estil Nacions Unides, després d’haver descobert també diverses organitzacions que a Gijón estan fent coses per poder ajudar sobre aquest tema. Finalment, han signat les propostes que han acordat. Estan creant un blog per recollir tot el que s’ha treballat i poder compartir-ho amb més gent. http://thechangingfaceeurope.blogspot.com.es/
De la mateixa manera, hi haurà una altra trobada al col·legi de Noruega per poder realitzar la mateixa posada en comú, a la qual assistirà també l’alumnat del col·legi holandès.
Els idiomes del projecte són holandès, noruec, alemany, espanyol i anglès i es crearà un manifest amb totes les propostes que han debatut per donar solució a aquest problema que tenim actualment a Europa. L’idioma de comunicació és l’anglès.
A Gijón, l’experiència ha estat molt positiva i l’alumnat ha descobert una realitat tan llunyana i que ha de ser tan propera.
Font de la imatge: Fotocomposició a partir d’imatge dissenyada per Freepik.com