TransMission for the Global Goals

TransMission for the Global Goals

El nostre projecte TransMission for the Global Goals neix de l’evolució constant de tres projectes d’eTwinning anteriors (Interesteen, Interacteen i RadioActive). És el resultat de la millora contínua des d’aquella llavor que va ser Interesteen el curs 2014/2015.

De la idea inicial de “crear una revista” que recollís les inquietuds dels nostres adolescents a projectar una estació de ràdio en línia hi ha només milers d’hores de treball, converses a hores increïbles per WhatsApp, Twitter i als fòrums de la plataforma, entrevistes a persones de la comunitat educativa de cada centre implicat i una infinitat d’idees creatives que han desencadenat, per quart any consecutiu, en un ambiciós muntatge en què hem participat 11 docents i 215 estudiants de sis països europeus de vuit centres d’educació secundària diferents (Itàlia, França, Grècia, Irlanda, Polònia i Espanya).

Transmission, com solem referir-nos afectuosament a aquest projecte, suposava, a més a més, un nou repte en què hem volgut organitzar el producte final amb una elaboració molt més autònoma per part de l’alumnat. Són ells i elles qui han pres les decisions més bàsiques i importants, com ara la tria d’eslògans, els formats d’àudio i vídeo, i les persones entrevistades. Així mateix, s’han autoavaluat i, sobretot, han explorat la manera de mostrar i transmetre tot el que aprenen seguint les seves iniciatives personals, que posen en comú a través del FÒRUM.

La labor dels tutors i tutores, que ja funcionava estupendament des d’Interacteen (2015), s’ha posat en pràctica de manera extraordinària a Transmission, com podem comprovar a la foto superior esquerra. I l’autoavaluació ha estat una eina molt eficaç perquè l’alumnat valorés els seus progressos, com il·lustra la imatge de la dreta.

Hi hem integrat els departaments d’anglès dels sis instituts europeus i els departaments artístics d’Educació Plàstica i de Música de l’IES Albert Einstein.

A continuació, en el terreny personal, volem afegir les sensacions que el projecte ha generat en el professorat implicat i l’opinió de l’alumnat.

        En la nostra vida professional, el món de l’eTwinning ha suposat un canvi d’estratègies metodològiques que ha comportat una remodelació de la nostra manera d’ensenyar i aprendre. Hem començat a acostar-nos al món de les TIC i a l’ús de l’anglès com a llengua vehicular, que en les àrees no lingüístiques era en principi un hàndicap. Per sobre de tot, però, ha significat un aprenentatge continu, gràcies al qual hem avançat en les relacions personals, amb el nostre alumnat i l’europeu, amb professorat de països comunitaris —amb qui en un primer moment pensàvem que mai podríem connectar tan bé— i amb les famílies, que a poc a poc es van implicant també en aquesta aventura, a través dels intercanvis generats per aquests meravellosos projectes d’eTwinning. És ja la tercera vegada que ens premien, però igualment ens satisfà el reconeixement en el si del centre, la comunitat autònoma i l’estat. Aquest reconeixement ens permet tornar a reunir-nos a Madrid per continuar aprenent els uns dels altres.  Moltes gràcies per donar-nos aquesta oportunitat de continuar innovant cada dia des de la nostra tasca, humil però preciosa.

 

 

Puedes visitar el TwinSpace del proyecto: https://twinspace.etwinning.net/46178/home

Docentes galardonados en este proyecto: Carmen Mellado Álvarez, Dolores Rodríguez Estacio, Yolanda Jara Aroca y Jesús Hernández del Valle.

 

Comparte esta noticiaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Premios eTwinning 2019 Premios Nacionales Projectes destacats Uncategorized
Reglamento de protección de datos (información básica)

En cumplimiento de la normativa de protección de datos personales, le informamos de que sus datos serán incorporados al tratamiento denominado “eTwinning participación”, cuya finalidad es la participación en el proyecto de colaboración europeo eTwinning.

Puede usted ejercitar los derechos de acceso, rectificación, oposición, supresión (“derecho al olvido”), limitación de tratamiento y portabilidad y a no ser objeto de decisiones individuales automatizadas que sean de aplicación de acuerdo a la base jurídica del tratamiento. Podrá hacerlo en la sede electrónica del ministerio (http://www.educacionyfp.gob.es/servicios-al-ciudadano-mecd/catalogo/educacion/varios/proteccion-datos.html), presencialmente en las oficinas de registro o por correo postal.

Al rellenar y enviar este formulario usted concede su consentimiento inequívoco para el almacenamiento de sus datos en nuestros ficheros tal y como se especifica en nuestras normas de privacidad.

Dejar un comentario

Your email address will not be published. Required fields are marked *